Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Woord Omhoog

Rap oftewel Rhythm And Poetry betekent al rijmend praten op een beat. Mike Claeys van Woord Omhoog wil zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen aan het rappen te krijgen. Woord Omhoog reist door Vlaanderen om op basis- en secundaire scholen, maar ook in culturele centra en allerlei jeugdorganisaties aan de slag te gaan met rap.

Oprichter en bezieler van Woord Omhoog Mike Claeys studeerde af als maatschappelijk assistent. Na enkele jaren als jeugd- en vormingswerker besloot hij om zijn 2 grote passies (het geven van vormingssessies én het rappen) te combineren. De eerste rapworkshop werd in 2005 gegeven en bleek meteen een schot in de roos. Mike Claeys is op het podium beter gekend als Mike C van rapformatie “The Sloofs”. Doordat hij zelf vaak op het podium staat laat hij de energie van een vette liveshow van The Sloofs zo het workshop-lokaal binnenstromen. 

Workshops Rappen is niet louter bestemd voor grote monden, ook de meer timide karakters komen aan hun trekken. Rapworkshops verlopen via een op ervaring gebaseerd stappenplan. Iedereen beslist tot hoever hij/zij durft mee te doen, er wordt geen druk opgelegd. Net deze aanpak zorgt ervoor dat op het einde van de sessie iedereen aan het rappen gaat.
Woord Omhoog was intussen te gast op tientallen scholen, jeugddiensten, evenementen, bedrijfsdagen… met een aangepast aanbod voor kleuter en lagere school.
Een workshop kan verschillende doelen verwezenlijken, maar zoek je een workshop rap/taalworkshop, of wil je een rapcursus organiseren? Bij Woord Omhoog ben je aan het juiste adres!

Meneer Megaferm Voor kinderen van 5 tot 10 jaar kruipt Mike Claeys in de gedaante van Meneer Megaferm. Verwacht je aan een grandioos rapspektakel met hoog meezinggehalte. Kinderen komen mee op het podium om samen met Meneer Megaferm te rappen en zingen. Samen met de kinderen leert hij ook ouders wat 'rap' allemaal inhoudt. We bewegen, kwissen, doen gekke geluiden na en breken het Megaferme rapturbo-record op stevige, kindvriendelijke beats.

Line-up: 

Mike Claeys aka 'MikeC'

Woord Omhoog in het nieuws...

zondag, 8 februari 2015

VAN 6 FEBRUARI TOT 13 FEBRUARI 2015 KIEST HEEL VLAANDEREN OPNIEUW KLEUR TEGEN PESTEN. JIJ OOK?
De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie. Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met...

donderdag, 22 januari 2015

Onze leerlingen (en begeleidende leerkrachten) waren laaiend enthousiast over de workshop en over Mike.
Persoonlijk was ik erg tevreden over de samenwerking met Mosca Blanca. Elke wijziging werd consequent en snel doorgegeven aan Mike en er werden goede afspraken gemaakt waardoor de 6 workshops op de dag zelf verliepen zoals gepland. Dank daarvoor. Dit was vast het begin van een langere...

maandag, 1 december 2014

De meeste scholen beginnen aan de voorbereidingen voor hun jaarlijkse schoolfeest. Bent u nog op zoek naar een nieuwe formule voor het volgende schoolfeest? Wil u samen met de leerlingen creatief aan de slag met taal? Dan laten we u graag kennismaken met ‘Woord Omhoog’.

Oprichter en bezieler van ‘Woord Omhoog’ Mike Claeys studeerde af als maatschappelijk assistent. Na enkele jaren als...

zondag, 12 oktober 2014

De foto's van het optreden van Meneer Megaferm en de Magnifieke 2 staan op de Facebookpagina van Mosca Blanca. Dit is de rechtstreekse link.

dinsdag, 22 juli 2014

"Alles is prima verlopen, het contact met de artiesten verliep heel vriendelijk. De kinderen waren heel enthousiast tijdens het optreden! Meneer Megaferm & de Magnifieke 2 hebben de kinderen er echt goed bij kunnen betrekken."

Kitty Polderman, vzw Lokaal Vrijetijdsbeleid Antwerpen

Boek Woord Omhoog!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.