Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Les Tzigales

Les Tzigales is een ensemble waarin chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz- muziek resulteren in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf! Tevens werken Les Tzigales gestaag aan eigen repertoire. De composities en arrangementen zijn doorgaans van de hand van gitarist/zanger Ramsy Irani.
Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen maken elk concert boeiend.
Tijdens de optredens staat steeds de dialoog met het publiek centraal.

In de woorden van Koen Raeymaekers (uitbater-Café Kiebooms): “Aahh, on les adore, Les Tzigales! Geen enkel kwintet in onze contreien dat de tijd op zo’n charmante manier laat achteruit dansen. Hun swing-, musette- en gipsy-jazzmuziek lokt ons telkens weer driekwart eeuw terug, naar het Parijs van les mômes en Gitanes-rokende apaches, van broeierige bars, rusteloze zigeuners en vergooide liefdes. Allez venez, mylord! Venez les écouter! Les Tzigales , dat is ongecompliceerd ontstressen. Wegdromen bij harmonieuze jazzballads, dansje placeren bij een hitsig Django deuntje.”

 

Line-up: 

Les Tzigales, dat staat voor de nostalgische magie van: 

  • Ramsy Irani (solo gitaar en zang)
  • Alexandre Tripodi (viool)
  • Sam Stuyck (ritme gitaar en zang)
  • Frank de Wolf (contrabas)
  • Eric Rits (drums) of Eddie C (percussie/zang)

Les Tzigales in het nieuws...

zondag, 6 maart 2016

Toen deze Les Tzigales besloten om het even serieus aan te gaan pakken moet dat één van de beste ingevingen zijn geweest voor het verdere bestaan in België van de jazz manouche. Door hun melancholische aanpak van stijlen als gipsy jazz en de swing uit de nostalgische jaren ’30 weet dit Quintet ons steeds aangenaam te verrassen. Voeg daarbij nog hun benadering van het Franse chanson en de...

maandag, 16 november 2015

Les Tzigales heeft een nieuw album. Bij de single Dance 4 Dante maakte de groep samen met de Lindy Hop Dancers een heel leuke clip in De Schuur in Borsbeek.
Bekijk de clip hier. Het album is online te koop op Google play store, Spotify en CD-baby
 

Boek Les Tzigales!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.